Начин на приготвяне
Ако са ви омръзнали традиционните тиквички с кайма, опитайте пълнени тиквички с бекон и гъби.
Измиваме тиквичките, срязваме ги на две по дължина. С помощта на лъжичка ги издълбаваме, посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят. През това време си нарязваме на ситно лука, бекона, гъбите и вътрешната част на тиквичките, която сме издълбали.
В загрят тиган запържваме първо лука, добавяме бекона. Запържваме 4-5 минути. Добавяме и гъбите и вътрешната част на тиквичките. Добавяме подправките и запържваме 4-5 минути.
С плънката напълваме тиквичките и нареждаме в тавичка. Домата нарязваме на колелца и нареждаме върху пълнените тиквички. В тавата наливаме около 200 градуса вода.
Печем в предварително загрята фурна до омекване на тиквичките.
Изваждаме поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме. Поднасяме тиквичките с бекон по желание, поляти с кисело мляко или чеснов сос.
Бон Апети!