Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с бекон и кашкавал

Пълнени тиквички с бекон и кашкавал

НикиНики
Новак
2358413k
Пълнени тиквички с бекон и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • бекон - 100 г
  • наденица - 100 г мадекондска
  • домати - 1бр. малък
  • тиквички - 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • чушки - 1 бр. малка
  • моркови - 1/2 бр.
  • сол
  • универсална подправка - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с подготовката на тиквичките. Измива ги, изрязваме краищата и ги срязваме по дължина на две.

Издълбаваме ги като зеленчукови лодки. Посоляваме и ги оставяме в гевгир да си пуснат водата. В тиган си запържваме нарязания лук, добавяме нарязаните на ситно македонска наденица и бекон.

Запържваме до зачервяване. Добавяме нарязания на ситно домат. След 3-4 минути добавяме нарязания на ситно морков, пиперка и вътрешността на тиквичките, която издълбахме.

Запържваме за 5-6минути. Добавяме подправките, разбъркваме. Започваме да пълним тиквичките. Нареждаме ги в тава.

Наливаме около 150-200 мл вода на пълнените тиквички и печем в предварително нагрята фурна за около 30 мин. до омекване на тиквичките.

Изваждаме тавата, наръсваме ги с настъргания кашкавал и връщаме във фурната до запичане.

Пълнени тиквички с бекон и кашкавал - голяма вкусотия!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: