Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Погачи»Пухкава памук погача със сирене

Пухкава памук погача със сирене

Пухкава памук погача със сирене
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Почерпете се за здраве и благополучие с тази пухкава памук погача със сирене"

Необходими продукти

  • вода - 60 мл
  • прясно мляко - 60 мл
  • олио - 60 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
  • мая - 10 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • белтъци - 1 бр. (жълтъкът за намазване)
  • брашно - 300 г
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в част от млякото със захарта и 2-3лъж.брашно да стане гъста каша.

Оставя се да втаса. Другите съставки се смесват и се замесва меко нелепнещо тесто.

Оставя се да втаса, като се покрива с кърпа или стреч фолио. Като втаса се разделя на 2 части.

Разточват се поотделно на кора, колкото е дъното на тавата, в която ще се пече. Ръси се натрошено сирене върху първата кора.

Отгоре се поставя втората кора. Притиска се и се нарязва на 4 триъгълника. И после всеки триъгълник на още 2. Общо са 8 триъгълника. Всеки триъгълник се завива откъм широката към тясната част на кифличка.

Подреждат се в тава и се остават да втасат. Намазва се с разбитият жълтък и погачата се пече на 180 градуса до готовност.

Пухкавата памук погача със сирене е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: