Начин на приготвяне
Маята се разтваря в част от млякото със захарта и 2-3лъж.брашно да стане гъста каша.
Оставя се да втаса. Другите съставки се смесват и се замесва меко нелепнещо тесто.
Оставя се да втаса, като се покрива с кърпа или стреч фолио. Като втаса се разделя на 2 части.
Разточват се поотделно на кора, колкото е дъното на тавата, в която ще се пече. Ръси се натрошено сирене върху първата кора.
Отгоре се поставя втората кора. Притиска се и се нарязва на 4 триъгълника. И после всеки триъгълник на още 2. Общо са 8 триъгълника. Всеки триъгълник се завива откъм широката към тясната част на кифличка.
Подреждат се в тава и се остават да втасат. Намазва се с разбитият жълтък и погачата се пече на 180 градуса до готовност.
Пухкавата памук погача със сирене е готова.