Пухкава памук погача със сирене

01/08/2020
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в част от млякото със захарта и 2-3лъж.брашно да стане гъста каша.

Оставя се да втаса. Другите съставки се смесват и се замесва меко нелепнещо тесто.

Оставя се да втаса, като се покрива с кърпа или стреч фолио. Като втаса се разделя на 2 части.

Разточват се поотделно на кора, колкото е дъното на тавата, в която ще се пече. Ръси се натрошено сирене върху първата кора.

Отгоре се поставя втората кора. Притиска се и се нарязва на 4 триъгълника. И после всеки триъгълник на още 2. Общо са 8 триъгълника. Всеки триъгълник се завива откъм широката към тясната част на кифличка.

Подреждат се в тава и се остават да втасат. Намазва се с разбитият жълтък и погачата се пече на 180 градуса до готовност.

Пухкавата памук погача със сирене е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар