ezine.bg»Рецепти»Десерти»Тестени десерти»Еклери»Еклери с шоколадова глазура

Еклери с шоколадова глазура

Еклери с шоколадова глазура
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
27/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции30
"Вкусни еклерчета за цялото семейство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете водата, олиото и солта. Изчакайте да заври и махнете от котлона. Добавете брашното, ванилията и разбъркайте с дървена лъжица до еднородна лепкава смес.

Вземете едно яйце и го счупете вътре. Разбъркайте до пълното му усвояване. Вземете второ и така до изчерпване на количеството.

От готовото тесто може да гребете с лъжицата и поставяте вашите еклери на разстояние в тавичка, застлана с хартия за печене или шприцовате с шприц. Изпечете в предварително загрята фурна на 170- 180 градуса до готовност. Изключете, отворете леко вратата и оставете да изстинат вътре.

Крема направете, като сложите в касерола 400 мл прясно мляко заедно със захарта. Изчакайте да се разтопи и махнете от огъня. Разбийте яйцата, брашното и заделеното мляко до еднородна смес без бучки.

Налейте на тънка струйка в касеролата без да спирате да бъркате. Върнете на котлона и при непрекъснато бъркане изчакайте да заври. Готовия крем махнете от котлона и добавете ванилията и кравето масло. Оставете да се охлади напълно.

Разрежете еклерите през средата и напълнете с готовия крем. Подредете в чиния.

Разтопете шоколада с кравето масло на котлона. Тук имате два варианта:

1. С лъжица да полеете отгоре върха на всеки еклер.

2. Да направите малки линии по повърхността със силиконов готварски молив за писане, като го напълните с шоколада.

Аз избрах втория вариант, защото така еклерите стават по-нежни.

Еклерите с шоколадова глазура са страхотни!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: