Цял печен свински джолан

НикиНики
Новак
63
183
473
2
25/07/2020
"Подарък на трапезата за цялото семейство - цял свински джолан "
Приготвяне10 мин.
Готвене270 мин.
Общо280 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • джолан - 1 бр. голям
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • брашно - 3 ч.л.
  • чесън - 3 ч.л. на прах
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • масло
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички подправки се смесват в купичка с малко зехтин, да се образува гъста кашичка. Намазваме хубаво свинския джолан с изброените подправки.Тук-там слагаме по малко масло, но не прекалявайте.

Джоланът се поставя в дълбока тенджера с плътно затворен капак. Поставяме го по дължина с месестата част на дъното. Оставяме в хладилника за едно денонощие. Взимаме подходяща тава и поставяме джолана с подправки.

Сипваме от страни вода 2/3 пръст, като внимаваме да не наливаме върху джолана и да отмием подправките. Покриваме с фолио и печем в предварително загрята фурна на 150 градуса за 4 часа.

Изваждаме от фурната ароматното печено свинско, премахваме фолиото и връщаме обратно за около 30 минути да се запече още.

Цял печен свински джолан поднасяме с разнообразни зеленчуци.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар