ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжан със сос Болонезе

Патладжан със сос Болонезе

Патладжан със сос Болонезе
Снимка: Кристиан Александров
21/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1
"Добър апетит с тази страхотна рецепта за вечеря или обяд - патладжан със сос Болонезе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме патладжана на две по дължина и го осоляваме хубаво. Оставяме го за 10 минути и го изплакваме добре.

Намазваме тавичка с малко олио и поставяме вътре двете парчета патладжан. Върху тях поставяме тънки филийки козе сирене. Заливаме с останалото олио и добавяме водата. Запичаме патладжана на фурна на 200 градуса за около 30 минути.

За соса загряваме зехтина и запържваме в него чесъна за 1 минута. Наливаме доматеното пюре, черния пипер, босилека, захарта, посоляваме и варим до сгъстяване.

Сипваме в дълбока чиния соса, отгоре поставяме патладжаните със сирене, в средата добавяме киселото мляко, поръсваме с нарязан магданоз и сервираме ароматното ястие в патладжан веднага.

Патладжан със сос болонезе - вкусна идея без месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: