Гъбена чорба по манастирски

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
17
87
1k
2
13/07/2020
"Невероятна гъбена чорба по манастирски - опитайте я "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете гъбите на филийки.

Наситнете моркова, лука и една скилидка чесън.

Налейте една кафяна чашка зехтин в тенджера и сложете нарязаните зеленчуци.

Захлупете съда и задушете за 10 мин на слаб огън.

Налейте около 1 л топла вода. Когато супата кипне, добавете нарязаните на дребно чушка и домат.

Продължете варенето още 10 мин, след което добавете 2 с.л. ориз.

Овкусете гъбената супа с щипка девесил, щипка магданоз и щипка черен пипер.

Довършете варенето до готовност на ориза.

Поднесете гъбената чорба по манастирски топла, подправена с 1 с.л. оцет.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар