Барде - кебап

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Барде - кебап2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Трябва ви само крехко агнешко месо и бърде, след това мезите и чакате впечатляващия краен резултат"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 750 г
  • лук - 6 глави
  • гъби - 300 г
  • масло - 100 г
  • бяло вино - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз
  • чубрица
  • черен пипер
  • люти чушки
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се обезкостява, нарязва се на късчета, разбърква се със ситно нарязаните лук, магданоз, чубрица и джоджен.

Поръсва се с черен пипер и сол и се слага в гърне (барде) с голям отвор. Прибавят се почистените и нарязани гъби, лютивите чушки, виното, маслото и брашното.

Агнешкият кебап се посолява на вкус и се похлупва с капака на гърнето, който се замазва с тесто, и се задушава до готовност във фурната.

Поднасяме барде - кебап с гърнето. Много ароматно и вкусно агнешко в гърне!

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: