Начин на приготвяне
За тази рецепта използвах замразени филета от треска. Размразете филетата.
В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин и пуснете наситнените скилидки чесън с щедра щипка магданоз и босилек.
Запържете за кратко, добавете филетата и пържете по 2-3 мин на страна. Полейте с бялото вино, изчакайте няколко минути да се изпари алкохолът и добавете доматеното пюре, размито с малко вода или зеленчуков бульон.
Пуснете цели малки домати сорт пикадили или чери, 2 с.л. мариновани каперси.
Овкусете с щипка сол и щипка захар.
Захлупете съда и гответе около 10 мин или докато доматеният сос се посгъсти.
Поднесете рибата с доматен сос и салата по ваш вкус.
Да ви е сладко с тази бяла риба с доматен сос и каперси на тиган!