Ezine.bg»Рецепти»Риба»Бяла риба с доматен сос и каперси на тиган

Бяла риба с доматен сос и каперси на тиган

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Бяла риба с доматен сос и каперси на тиган
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Идея за приготвяне на бяла риба с доматен сос"

Необходими продукти

  • треска - 2 бр. филе
  • каперси - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 4 - 5 бр. сорт пикадили
  • доматено пюре - 100 мл
  • магданоз - щедра щипка
  • босилек - щипка
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • сол
  • зехтин
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта използвах замразени филета от треска. Размразете филетата.

В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин и пуснете наситнените скилидки чесън с щедра щипка магданоз и босилек.

Запържете за кратко, добавете филетата и пържете по 2-3 мин на страна. Полейте с бялото вино, изчакайте няколко минути да се изпари алкохолът и добавете доматеното пюре, размито с малко вода или зеленчуков бульон.

Пуснете цели малки домати сорт пикадили или чери, 2 с.л. мариновани каперси.

Овкусете с щипка сол и щипка захар.

Захлупете съда и гответе около 10 мин или докато доматеният сос се посгъсти.

Поднесете рибата с доматен сос и салата по ваш вкус.

Да ви е сладко с тази бяла риба с доматен сос и каперси на тиган!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: