Начин на приготвяне
Първо си измиваме и почистваме чушките.
Запазваме си опашките на чушките, защото ще ги използваме за капачета.
Киноата поставяме да ври във вода заедно със стрък джоджен.
След като е готова, го прецеждаме и оставяме на страни, като премахваме и стръка джоджен.
Настъргваме си морковите лука и чесъна се режат на ситно.
Поставяме тигана с олио и задушаваме всички съставки за 5 минути, като добавяме каймата, доматеното пюре, пушеният червен пипер и ситно нарязаните магданоз.
Оставяме да се задуши, докато каймата е почти готова.
Смесваме киноата и останалата плънка, подправяме със сол и черен пипер и добавяме олиото.
Пълним чушките с плънката, затваряме с опашките и подреждаме в тавичка.
Ако остане от сместа, и нея разпределяме в тавата при вкусните пълнени чушки.
Наливаме вода, колкото да покрие дъното, поставяме в печката и печем пълнените чушки с кайма и киноа на 180 градуса около 30 мин