Пълнени чушки с кайма и киноа

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
665
2k
5k
360
3
06/07/2020
"Любимите пълнени чушки с кайма, но този път с добавена киноа "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си измиваме и почистваме чушките.

Запазваме си опашките на чушките, защото ще ги използваме за капачета.

Киноата поставяме да ври във вода заедно със стрък джоджен.

След като е готова, го прецеждаме и оставяме на страни, като премахваме и стръка джоджен.

Настъргваме си морковите лука и чесъна се режат на ситно.

Поставяме тигана с олио и задушаваме всички съставки за 5 минути, като добавяме каймата, доматеното пюре, пушеният червен пипер и ситно нарязаните магданоз.

Оставяме да се задуши, докато каймата е почти готова.

Смесваме киноата и останалата плънка, подправяме със сол и черен пипер и добавяме олиото.

Пълним чушките с плънката, затваряме с опашките и подреждаме в тавичка.

Ако остане от сместа, и нея разпределяме в тавата при вкусните пълнени чушки.

Наливаме вода, колкото да покрие дъното, поставяме в печката и печем пълнените чушки с кайма и киноа на 180 градуса около 30 мин

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар