Пълнени чушки с шунка и кашкавал

Мария БожиловаМария Божилова
Новак
18
48
573
1
08/07/2020
"Една по-различна идея за пълнени чушки - чудесна е "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • чушки - 12 бр. сиврия
  • шунка - 200 г
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • доматен сок - 1400 мл с босилек
  • сушен лук - 3 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват много добре и се почистват от семките и капачета.

Разрязват се по дължина от едната страна и се нареждат в тавата, в която ще се пекат.

Шунката се нарязва на ситно и заедно със сушения лук и олио се запържва 10 мин.

Сиренето се натрошава на ситно.

Кашкавалът се настъргва на ренде на ситно.

Яйцата се разбъркват на пяна и се смесват със сиренето и кашкавала.

Запържената шунка се нарежда в чушките.

Отгоре се слага от сместа с кашкавала.

Така пълнените чушки се заливат с доматеното пюре и олиото, в което е изпълнена шунката.

Печете пълнените чушки с шунка и кашкавал 60 мин на 180 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар