Картофени рулца с кайма и гъби

НикиНики
Новак
21
82
177
1
06/07/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 600 г
  • кайма - 300 г
  • лук - 2 бр .средна големина
  • яйце - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • брашно - 2 ч.ч. /1/2 ч.ч. е за поръсване при разточването
  • сол
  • черен пипер
  • майонеза - 5 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода.

След като са готови, се оцеждат хубаво от водата.

Намачкваме ги добре.

Добавяме към тях брашното и яйцето.

Омесваме каймата със солта и черния пипер, ситно нарязаните лук и гъби.

Разделяме картофена смес на 10-12 топки.

Разточваме всяка една, намазваме с плънката от кайма и завиваме на рулца.

Нареждаме в намаслена тава или върху хартия за печене.

Половината рулца с кайма намазваме с майонеза, останалите със смес от майонеза и кетчуп.

Поръсваме със сусам.

Печем картофените рулца с кайма и гъби във фурна на 200°C около 35-40 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар