Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с тиквички и гъби

Мусака с тиквички и гъби

Мусака с тиквички и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Невероятна мусака с тиквички и гъби - ще си оближете пръстите, щом я пробвате"

Необходими продукти

  • кайма - 400 г смес
  • гъби - 400 г
  • тиквички - 3 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 200 г
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна мусака в тиган се запържват нарязаните на филийки гъби и се изсипват в тава.

В същия тиган се запържва каймата със ситно нарязания лук, и се прехвърля в тавата при гъбите, тиквичките се режат на кубчета и се прибавят в тавата при гъбите и каймата.

Прибавят се червеният пипер, черният пипер, солта и доматеното пюре и всичко се разбърква, слагаме да се запече на 180°C за 20 мин.

В купа разбиваме киселото мляко и яйцата и с тази смес заливаме мусаката от тиквички.

Връщаме мусаката с тиквички и гъби във фурната за още 10 мин.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: