Ароматна ципура на фурна

КристинаКристина
Новак
27
132
37
7
02/07/2020
"Украсяваме трапезата с чиния ароматна ципура на фурна "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата се почиства и измива много добре. В рибата се правят няколко прореза, в които се слагат парчета лимон.

Намазва се със зехтин, поръсва се с черен пипер и се посолява отвън. Отвътре се намзава със смес от зехтин, сол, счуканият на ситно чесън и нарязания магданоз.

Слагат се и едно-две парчета лимон. Тавата се намазнява и в нея се слага ципурата.

Пече се под фолио в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути, след което фолиото се маха и рибата се допича за още 15 минути, като може да включите вентилатора, за да се образува коричка.

Готовата печена риба се поднася с пухкаво картофено пюре.

Ароматната ципура на фурна се украсява с розмарин или друга подправка по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар