Мраморен кекс с шоколадова глазура

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
178
422
104
35
4
29/06/2020
"Под тази хубава шоколадова глазура се крие пухкав мраморен кекс "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо119
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мраморен кекс с шоколадова глазура - чуден шоколадов сладкиш!

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото и предварително пасираните банани с прясното мляко.

След това добавяме пресятото брашно с бакпулвера, готовата смес разделяме на две части и към едната част добавяме какаото на прах.

Намазняваме и набрашняваме форма за кекс с дупка и изсипваме, като редуваме от бялата и какаовата смес.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

За глазурата разтопяваме на водна баня двата вида шоколад и след като изпеченият кекс се охлади, намазваме обилно с шоколадовата глазура.

Най-отгоре поръсваме с малко сусам шоколадовия кекс.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар