Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и захарта до пухкав крем.
Добавяме млякото, ванилията, бакплувера и брашното и отново разбиваме до хомогенност.
Изсипваме сместа в малка и дълбока правоъгълна тава покрита с хартия за печене. Печем на 200 градуса 20 минути.
Отделяме готовия блат от хартията и го връщаме в тавата.
Разбиваме сметаната с пудрата захар и ванилията.
Разтваряме желатина във водата, за да набъбне и го загряваме за 2-3 секунди, за да се разтопи.
Сипваме го при сметаната, добавяме лимоновия сок, разбъркваме и заливаме блата.
Заравняваме и прибираме в хладилника за 1 нощ.
Украсяваме стегнатото парфе с двата вида топинг и с шоколадовите пръчици, нарязваме на парчета и сервираме.
Класическото парфе е готово.
Коментари
Рецептата ми допада много!
Бих искала да попитам, според вас, на колко се равнява, едно (1 пакетче желатин) съотношение в желатин на лис?
Поздравления, много ми хареса и оформлението на рецептата ви !