Начин на приготвяне
Котлетите се начукват с дървено чукче и се изпържват от двете страни в мазнина 5 - 7 минути. Подправят се със сол и черен пипер, оставят се да се охладят.
Отделно се приготвя желирана смес от предварително разтопен в 50 мл вода желатин, зеленчуков бульон, оцет.
В 4 кръгли гювечета се насипва канапе от ситно нарязани и посолени със сол, магданоз, чесън и копър. Налива се част от желиращата течност и щом се втвърди, отгоре се поставя по един котлет.
След това се налива по малко от останалата желираща течност и за всеки слой от нея се изчаква да се втвърди. Така се получава прозрачно огледало.
Котлетите се сервират студени, като съдчето може да се топне за минута в гореща вода и да се обърне върху чиния.