Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Пържен агнешки дроб с лук

Пържен агнешки дроб с лук

Пържен агнешки дроб с лук
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Най-апетитната чиния - агнешки дроб с лук"

Необходими продукти

  • агнешки дроб - 500 г
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 3 - 4 глави
  • бяло вино - 50 мл
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият дроб се нарязва на тънки филийки. Овалват се в брашното и се оставят 3-4 минути, да попие брашното в дроба.

Мазнината се загрява и дробът се пържи за кратко, колкото да се зачерви.

След като се извади от мазнината, пърженият дроб се поставя в съд с капак. Посолява се и се наръсва с прясно смлян черен пипер.

Мазнината, в която е пържен дробът се прецежда и ако е необходимо се добавя още малко. Загрява се в тиган.

Лукът се почиства и нарязва на полумесеци. Поставя се в мазнината и се готви до прозрачност. Лукът не трябва много да омеква.

Добавя се виното и малко след това лукът се посолява.

След като виното се редуцира, се отмества от огъня.

Овкусява се с черен пипер и магданоз.

Лукът се изсипва върху дроба. Не се бърка. Нека остане отгоре.

Пърженият агнешки дроб с лук се оставя поне 30 минути, преди да се консумира, за да може соковете от лука да овкусят дроба.

Приятен апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: