Начин на приготвяне
Тиквичките се настъргват, посоляват се и се оставят да се отцедят от водата поне за 1 час.
След като сме ги изстискали към тях прибавяме яйцата, сиренето, чесъна, копъра, олиото и постепенно брашното, като разбъркваме с ръце, добавяме брашно до получаването на гъста смес, която ще изсипем и изпечем.
Изсипваме сместа за пица от тиквички върху хартия за печене. Изпичаме блата, докато се зачерви хубаво отгоре, след което поставяме отгоре настърган кашкавал, нарязаните лук, гъби, маслини и салам.
Накрая пак поръсваме вегетарианската пица с кашкавал и пъхаме във фурната да запечем. Сервирайте пролетната пицата от тиквички и кашкавал охладена, така е по-вкусна.
Да ви е сладко!
Коментари