Начин на приготвяне
Брашното, грисът и бакпулверът се пресяват. Към тях се добавят млякото и олиото. Замесва се тесто.
От него се късат топчета с размер на орех. Получават се около 40 броя. Оформят се на топчета и се поставят в тава, постлана с хартия за печене.
Пекат се гръцките сладки в предварително затоплена фурна на 180 градуса до зачервяване.
Захарта и водата за сиропа се поставят на котлона. След като сиропа заври, се добавят ванилията, кората на лимона, солта и лимоновият сок.
Студените топки се заливат с топлия сироп. Оставят се няколко часа да попие сиропът и сиропираните сладки се гарнират с белтъчен крем, кокос, орехи или шамфъстък.
Да ви е сладко с Гръцки сиропирани сладки с грис!