Начин на приготвяне
1. Почистете гъбите с влажна кърпа или ги обелете. Ще използваме само шапките им.
2. Накълцайте на много ситно свежите спаначени листа, предварително измити и подсушени. Дръжките изхвърлете.
Пресовайте скилидката чесън. Тук е моментът да отбележа, че тя може и да се пропусне, ако не обичате.
3. В купичка намачкайте топеното сирене с маслото, чесъна и спанака. С тази гъста паста напълнете шапчиците на гъбите, леко осолени във вътрешността.
4. Подредете в намазнена тавичка всички пълнени гъби, поръсете със малко зехтин и печете 15 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна. Важно в да не се препичат много гъбите на фурна, защото се свиват и не остават сочни.
5. Поднесете това бързо и лесно предястие топло и му се насладете в компанията на любимо питие.
Добър апетит с Пълнени гъби със спанак и топено сирене!