Начин на приготвяне
В дълбока купа първо взимаме кекса и го трошим с ръце до получаване на трохи.
Върху трохите от кекса изсипваме млякото и с помощта на лъжица разбъркваме всичко, за да стане като каша.
След това идва ред на овесените ядки. Слагаме една шепа от тях в купата, разбъркваме и прибираме в хладилника за поне 15 мин.
След като овесените ядки са започнали да омекват и да поемат от млякото, изваждаме купата от хладилника. Добавяме смлените орехи и течния шоколад и отново разбъркваме с лъжица.
Приготвяме си измити и подсушени плоски чинии, за да сипваме в тях различните поръски на бонбоните. Аз използвах смлени орехи, кокосови стърготини и шоколадови пръчици.
В голяма тава или поднос нареждаме книжни листчета за бонбони.
С ръце взимаме от сместа, оформяме топчета като се стремим да са с еднаква големина. Овалваме ги в различните поръски и ги слагаме в кошничките.
По желание може да ги наредите върху решетка и да ги залеете с шоколад.
Прибираме готовите бонбони от стар кекс в хладилника поне за час, преди да ги поднесем. Бон апетит!
Вижте също как да си направите домашни бисквитени бонбони или здравословни бонбони с фурми.