Начин на приготвяне
Старият кекс се реже на парчета с дебелина около 1 см. Аз го срязах хоризонтално на 3 платки.
Приготвяне на крема за сочната торта:
Слагаме 700 мл от прясното мляко заедно със захарта да заврат. През това време разбиваме яйцата, брашното и останалото мляко.
При непрекъснато бъркане брашняната смес се прибавя към врящото мляко. Бърка се енергично до желаната гъстота.
Кремът се сваля от котлона и към него се прибавят маслото и ванилията, отново разбъркваме много добре.
В подходящ съд или ринг с падащи стени се слага първата платка от кекса, отгоре поръсваме с кафе и сипваме от горещия крем.
Върху него слагаме следващата платка и отново поръсваме с кафе и мажем с горещ крем.
Слагаме третата платка и отново кафе и крем.
Украсяваме бързата и сочна торта от стар кекс по желание. Аз поръсих с какао.