Пилешки бутчета с розмарин

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
77
46
08/09/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 541
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги подсушете много добре. Разтопете маслото в тиган на ниска температура с малко олио. Сложете бутчетата. Щом се зачервят ги обърнете от другата страна.

Захлупете ги с капак и ги оставете за 5 минути. Поръсете със сол, черен пипер, чесън и розмарин. Обърнете и отново захлупете за 5 минути.

Прехвърлете пилешките бутчета в тавичка и ги сложете в загрята на 160 градуса фурна за около 30 минути.

В сух тиган налейте бульона и бялото вино. Оставете да се редуцира соса и добавете маслото, разбърквайки непрекъснато. Сервирайте бутчетата полети със соса и стръкчета розмарин.

Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю
3.60 лв.
2.77 лв.
Виж ››

Лека, качествена и удобна за употреба бамбукова щипка. Подходяща е както за сервиране на храна, така и за барбекю, скара, фурна. Не поема цветовете и миризмите от храните.

Рейтинг

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар