Рататуй с кайма на фурна

АнабелАнабел
Ветеран
520
2k
1000
210
28/05/2020
"Любимият рататуй, приготвен с много любов за нашите близки "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 187
  • Преглеждания за месеца224
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата за рататуй се подготвя, като за класически кюфтета. Към нея се прибавят ситно нарязаният лук, чубрица, черен пипер и яйце. Ако е необходимо, се добавя сол.

Омесва се и се оставя на страни, докато си подготвим зеленчуците. Всички те се измиват и нарязват на колелца. Патладжанът е необходимо да престои малко в подсолена вода, за да се отстрани горчивият му сок.

В намазнена тавичка първо се нареждат оформените топчета от кайма. Около тях се подреждат, като се редуват нарязаните на кръгчета зеленчуци.

Ястието с кайма се поръсва със сол, сушен риган и се полива с малко олио. Слага се във фурната и се пече на 200 градуса около един час или до готовност на продуктите.

Рататуй с кайма на фурна - вкусна вариация на френска рецепта.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар