Чушки бюрек по турски

Чушки бюрек по турски
Снимка: Мария Божилова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ето как южните ни съседи приготвят прочутите чушки бюрек"

Необходими продукти

  • червени чушки - 6 бр.
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • сушен лук - 1 с.л.
  • кашкавал - 3 с.л. настърган
  • олио
  • магданоз - 1/3 връзка
  • копър - 1/3 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушки бюрек по турски за любителите на ястията без месо.

Чушките се изпичат на чушкопек. Обелват се и се почистват от дръжките и семките.

Измиват се много добре.

Сиренето се натрошава на едро.

Прибавят се яйцата и сушения лук и се разбърква много добре.

Магданозът и копърът се измиват много добре и се нарязват на ситно.

Прибавят се към сместа. Сместа се разбърква.

В стъклена тава се слага олио. Нареждат се две чушки, които се разстилат. Отгоре се слага 1/2 от сместа. Нареждат се още две чушки. Слага се останалата смес. Отгоре се нареждат последните 2 печени червени чушки. Поръсва се с настъргания кашкавал.

Ястието от чушки с яйца и сирене се пече 30 мин. в предварително загрята фурна на 150 градуса.

Много вкусна вариация на чушки бюрек.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: