Чушки бюрек по турски

28/05/2020
"Ето как южните ни съседи приготвят прочутите чушки бюрек "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушки бюрек по турски за любителите на ястията без месо.

Чушките се изпичат на чушкопек. Обелват се и се почистват от дръжките и семките.

Измиват се много добре.

Сиренето се натрошава на едро.

Прибавят се яйцата и сушения лук и се разбърква много добре.

Магданозът и копърът се измиват много добре и се нарязват на ситно.

Прибавят се към сместа. Сместа се разбърква.

В стъклена тава се слага олио. Нареждат се две чушки, които се разстилат. Отгоре се слага 1/2 от сместа. Нареждат се още две чушки. Слага се останалата смес. Отгоре се нареждат последните 2 печени червени чушки. Поръсва се с настъргания кашкавал.

Ястието от чушки с яйца и сирене се пече 30 мин. в предварително загрята фурна на 150 градуса.

Много вкусна вариация на чушки бюрек.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар