Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа и добавете лука, чесъна и магданоза, нарязани на дребно. Счупете яйцето. Изцедете филийката хляб, накисната в прясното мляко. Добавете подправките.
Омесете каймата и я оставете в хладилника за един час. Оформете малки кюфтенца, оваляйте в брашно и изпържете от двете страни до готовност. Извадете и заделете.
Сварете спагетите според указанието на опаковката.
В тиган разтопете кравето масло. Добавете гъбите, предварително обелени и нарязани на филийки. Изпържете ги в мазнината. Добавете сметаната, солта и черния пипер. Варете няколко минути и изключете.
Прехвърлете соса в тавичка за печене. Сложете спагетите и разбъркайте. Поставете кюфтенцата, като леко ги натикате на вътре. Поръсете спагетите с кюфтенца с кашкавал и печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Извадете запеканката с кюфтенца, поръсете с магданоз и сервирайте.
Вкусни кюфтета на фурна със сметана и кашкавал.