ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Пресни картофи с хрупкава коричка

Пресни картофи с хрупкава коричка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
702213k42
Пресни картофи с хрупкава коричка
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
24/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Перфектната гарнитура за всяко ястие - пресни картофи с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 600 г
  • провансалски подправки - 5 с.л.
  • риган - 2 с.л., изсушена подправка
  • масло - 60 г
  • зехтин - 4 с.л. ароматен
  • сол - ако е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре картофите. По-мъничките оставяме цели, а по-големите режем на шайби.

Бланшираме ги в подсолена вода за 5 минути.

Отцеждаме в гевгир и изсипваме в тавичка.

Поръсваме с подправките и капваме от зехтина.

Разклащаме съда, за да се овалят равномерно.

Поставяме в загрята на 200 градуса фурна и запичаме до златисто.

10 минути, преди да извадим вкусните печени картофи от фурната, ги поливаме с разтопено масло.

Запичаме картофите до хрупкава коричка.

Поднасяме топли пресни картофи с хрупкава коричка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: