Захаринки с мармалад

23/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • мас - 2 с.л. равни мека
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • ванилия - 1 капачка течна
  • амонячна сода - 1 ч.л. равна
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • брашно - до 500 г
  • мармалад от сини сливи - 1 к.ч. или др.
  • захар - 1 к.ч. кристал за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесни бабини курабии за закуска.

В купа с телена бъркалка се разбиват яйцата със захарта. Содата - и двата вида, се разбърква да шупне и прибавяме в яйчената смес.

Добавя се мека мас, олио, течна ванилия и с брашното се замесва средно меко тесто да не лепне.

Разделя се на три равни части. Всяка се оформя на фитил и се нарязва на равни части - 7-8 броя.

С ръце се сплесква на малка кръгла питка, в средата поставяме мармалад от сини сливи и захлупваме отгоре с едната половинка.

С пръсти се прищипват. Овалваме домашните захаринки в кристална захар в плитка чиния, нареждат се в тава върху хартия на разстояние.

Печем в загрята фурна 180°C около 15-20 минути до готовност.

Чудесни захаринки с мармалад с кафе или чай за почивните дни!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар