Содена питка с царевично брашно

23/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно и бакпулвер се смесват.

Към киселото мляко се прибавя содата бикарбонат.

В купа се поставя половината от брашнената смес. Към нея се добавят яйцето, олиото, киселото мляко, солта и натрошеното сирене.

Ако сиренето е много солено, не добавяйте сол.

Сместа се разбърква с дървена лъжица, като постепенно се добавя и останалото брашно.

Тава с размер 24 см се постила с хартия за печене.

Изсипва се тестото за содената питка, заглажда се и се оставя 15-20 минути да почине.

Царевичната питка се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.

По желание содена питка с царевично брашно, като се извади от фурната, се намазва с краве масло.

Приятен апетит!

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар