Содена питка с царевично брашно

23/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно и бакпулвер се смесват.

Към киселото мляко се прибавя содата бикарбонат.

В купа се поставя половината от брашнената смес. Към нея се добавят яйцето, олиото, киселото мляко, солта и натрошеното сирене.

Ако сиренето е много солено, не добавяйте сол.

Сместа се разбърква с дървена лъжица, като постепенно се добавя и останалото брашно.

Тава с размер 24 см се постила с хартия за печене.

Изсипва се тестото за содената питка, заглажда се и се оставя 15-20 минути да почине.

Царевичната питка се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.

По желание содена питка с царевично брашно, като се извади от фурната, се намазва с краве масло.

Приятен апетит!

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар