Гаспачо от авокадо и краставица

21/05/2020
Приготвяне12 мин.
Общо12 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо30
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • авокадо - 2 бр. добре узряло
  • краставици - 1 бр. около 250 г
  • чушки - 1 бр. зелени
  • лук - 1/4 глава, 40 г
  • чесън - 1 скилидка
  • сок от лимон - от 1/2 цитрус
  • оцет - 15 мл
  • зехтин - 50 мл + за поръсване при сервиране
  • лед - 100 г натрошен
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • кориандър - 2 стръка, свежи листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете на парченца мекото авокадо. Към него прибавете почистената и нарязана чушка и полуобелена, измита и нарязана краставица, както и клонките свеж кориандър.

Сложете и лука и чесъна, сол, 300 мл вода с леда и пасирайте или пуснете да се смели всичко в блендер.

2. Налейте зехтина и оцета и отново включете уреда за няколко секунди.

3. Готовото гаспачо по желание разредете с още вода и доовкусете на сол.

4. Сервирайте студената супа на момента, поръсена с парченца авокадо и ароматен зехтин.

Добър апетит с тази свежа испанска супа.

Гаспачо от авокадо и краставица - чудесен начин да се разхладите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар