Начин на приготвяне
Тиквичка се рендосва на едро, поръсва се с малко сол и оставяме за кратко. Нарязват се пера зелен лук, зелена чушка на ленти и копър.
В купа се разбиват яйцата с вилица, прибавя се извара, нарязаните зеленчуци и отцедени тиквички.
Овкусява се със сол и черен пипер, добавя се и прясно мляко.
Загрява се малко тигнче с диаметър 15 см с една лъжица олио. Сипва се половината смес и оформяме блат за омлета с тиквички.
Температурата на котлона се намалява на 3-4 степен и изчакваме, като леко с метална лопатка зеленчуковият омлет се надига по края, а после към средата и тигана се разклаща, за да не загори.
Обръща се с широка шпатула, или с чиния, капак както можете. Запича се за минута и готово.
Може и без да се обръща, просто захлупете с капак да се стегне отгоре нашият омлет, после навивате на рулце и изваждате в чиния.
Сервираме омлета с тиквички и чушки заедно с домати.