Начин на приготвяне
Студената сметана се разбива до плътност.
Кравето масло се разбива с кондензираното мляко. Прибавя се маскарпонето. Разбива се и се добавя разбитата сметана.
Козунакът се нарязва на филии с дебелина 2 см.
Нарежда се един пласт от тях в отваряем ринг с размер 23 см.
Сиропират се с част от подсладеното прясно мляко. Поставя се част от крема и върху него нарязани ягоди, следва филии козукак, крем, ягоди и така се редува до четири реда козунак.
Ако козунакът е по-мек, няма нужда от сиропиране.
Вкусната козуначена торта се оставя за няколко часа на студено.
Освобождава се от ринга и се украсява с оцветен крем и ягоди.
Да ви е сладко с тази уникална козуначена торта с маскарпоне!