Домашен сладкиш с конфитюр

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Новак
8
6
176
17/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо169
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 400 г
  • захар - 300 г
  • брашно 400 г бяло
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
  • конфитюр - 400 г с вкус по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасяме содата в киселото мляко и изсипваме в купа. Добавяме захарта и една щипка сол и разбъркваме с лъжица.

Добавяме наведнъж брашното и отново хубаво разбъркваме, докато сместа стане гладка - без бучици брашно.

Изсипваме половината смес за нашия сладкиш с конфитюр в тава, покрита с хартия за печене, и слагаме във фурната.

Печем пухкавия домашен сладкиш до готовност, след което го изваждаме от фурната и доакто е горещ, го намазваме с конфитюра.

Върху конфитюра бързо разпределяме равномерно останалата половина от сместа и допичаме сладкиша само на горен реотан.

Когато плодовия сладкиш придобие хубав розов цвят, изваждаме от фурната и изчакваме леко да се охлади преди да го поръсим с пудра захар.

Препоръчително е да нарежем домашния сладкиш с конфитюр, когато изстине напълно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар