Начин на приготвяне
Загасяме содата в киселото мляко и изсипваме в купа. Добавяме захарта и една щипка сол и разбъркваме с лъжица.
Добавяме наведнъж брашното и отново хубаво разбъркваме, докато сместа стане гладка - без бучици брашно.
Изсипваме половината смес за нашия сладкиш с конфитюр в тава, покрита с хартия за печене, и слагаме във фурната.
Печем пухкавия домашен сладкиш до готовност, след което го изваждаме от фурната и доакто е горещ, го намазваме с конфитюра.
Върху конфитюра бързо разпределяме равномерно останалата половина от сместа и допичаме сладкиша само на горен реотан.
Когато плодовия сладкиш придобие хубав розов цвят, изваждаме от фурната и изчакваме леко да се охлади преди да го поръсим с пудра захар.
Препоръчително е да нарежем домашния сладкиш с конфитюр, когато изстине напълно.