Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Разядки»Разядка с коприва и крема сирене

Разядка с коприва и крема сирене

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Разядка с коприва и крема сирене
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Различна и страшно апетитна разядка с крема сирене и коприва"

Необходими продукти

  • коприва - 1 ч.ч., прясна
  • крема сирене - 250 г Филаделфия
  • жълтъци - 2 бр., сварени
  • майонеза - 1 с.л., с връх
  • пресен чесън - 2 цели стръкчета
  • слънчогледови семки - 2 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • самардала - 1 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива добре и се бланшира за 1 минута в подсолена вода.

Прехвърля се веднага в съд с ледена вода. Оставя се да се отцеди добре.

Нарязва се на ситно и се смесва с крема сиренето, майонезата и сварените жълтъци.

Слънчогледовите семена се запичат на сух тиган и се смилат на едро.

Сусамът също се запича.

Овкусяваме със сол и самардала.

Съставките се смесват, заедно със зехтина.

Разядката с коприва и крема сирене се поръсва със сусамовите семена и се поднася върху домашни брускети.

Тази вкусна разядка е чудесна рецепта с коприва.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: