Постна баница с коприва

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
24
76
3k
3
17/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре копривата и лапада и ги поставяме в гевгир, за да се отцедят добре от водата.

Тъй като плънката за баницата от коприва е доста суха, прибавям и малко лапад. Почистваме го от дръжки и нарязваме на едро.

В растителната мазнина задушаваме последователно първо бялата част от зеления лук, след което и зелената. Прибавяме зелениите и разбъркваме добре.

След като течността се изпари и остане на мазнина, овкусяваме с гьозума. Отстраняваме съда от котлона и го оставяме настрана, за да се охлади сместа.

В купа разбиваме добре аквафабата с щипка сол. Смесваме я с охладената зелена плънка.

В правоъгълна тава постиламе хартия за печене, която леко намазняваме.

Вземаме по две от корите, разстиламе от сместа, прищипваме в края и завиваме на руло от широката част.

Така нареждаме пуричките една до друга /те са 8 бр./. С последната останала кора покриваме вместо с алуминиево фолио.

Печем изумителната баница с коприва в умерена фурна на 180 градуса до зачервяване. След като я изкарате от фурната, я напръсквате с малко вода.

Покрийте постната баница с кърпа, за да омекне и да се задуши.

Поднасяме пролетната постна баница с коприва както топла, така и студена.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар