Зеленчукова супа за отслабване

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
24
76
3k
3
17/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • прясно зеле - 1 ч.ч. нарязано на ситно
  • картофи - 1 ч.ч. нарязани кубчета
  • грах - 1 ч.ч. консерва на Бондюел
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. /1/2 червена + 1/2 жълта/
  • лук - 1 глава кромид
  • доматена салца - 1 бурканче от пюре
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • магданоз - 5 бр. корени + за поръсване
  • мащерка - 2 - 3 стръкчета, свежа
  • зехтин - 5 с.л.
  • кайен пипер - 1 к.л.
  • фиде - 1 топка, фино
  • киноа - 5 с.л. червена, сварена
  • вода - 3 л. филтрирана
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички упоменати зеленчуци са предварително почистените и нарязани на кубчета.

В дълбока тенджера с кипяща вода поставяме последователно лука, чушките, морковите и зелето.

Подправките – мащерка, корени от магданоз и зърната черен пипер поставяме в марлено вързопче.

След прибавянето им, поставяме капака на съда и намаляваме температурата на готвене.

След 10-15 минути от сваряването на зеленчуците прибавяме граха и нарязаните на средни кубчета картофи.

След като зеленчуците се сварят, отстраняваме марлята с ароматните съставки за нашата диетична супа.

10 минути преди отстраняването на ароматната зеленчуковата супа прибавяме фидето и сварената червена киноа.

Приготвената супа е с по-гъста консистенция, защото е диетично блюдо.

Поръсваме зеленчуковата супа за отслабване с пресен магданоз. Може да се консумира както топла, така и като студена супа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар