Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с гъби и бекон

Омлет с гъби и бекон

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Омлет с гъби и бекон
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
12 мин.
Порции
1
"Поднесете омлета с гъби и бекон със свежа сезонна салата - страхотна комбинация за един лек обяд"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • бекон - 4 бр., слайс
  • гъби - 4 бр., от консерва
  • кашкавал - 30 г
  • сметана - 1 с.л., за готвене
  • масло - 20 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме бекон на кубчета.

Запържваме го в маслото на средна температура.

Прибавяме и нарязаните на шайби консервирани гъби.

Яйцата разбиваме със солта и сметаната.

Кашкавал настъргваме на едро и го смесваме с яйчената смес.

Заливаме гъбите и бекона, като разпределяме сместа равномерно в тигана.

Запичаме омлета с бекон на много слаб котлон.

След като повърхността побелее, поръсваме с черен и малко пушен пипер на вкус.

Омлетът с гъби е готов и го завиваме на руло.

Поднасяме омлета с гъби и бекон топъл, със свежа сезонна салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: