Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с гъби и масло

Омлет с гъби и масло

Омлет с гъби и масло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • гъби - 2 - 3 бр.
  • краве масло - 20 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с млякото и щипка сол и към тях се прибавят задушените в половината от маслото ситно нарязани гъби.

Сместа се наръсва с черен пипер и се изсипва в тиган, в който е загрято останалото масло.

Омлетът се пържи в умерен огън от едната страна, като тиганът се разклаща, така че сместа да облива равномерно краищата на омлета, докато засъхне.

Омлетът се прегъва на две и се изсипва в затоплена чиния.

Готовия омлет с гъби се поднася веднага със салата по избор.

Лесен и много вкусен, този Омлет с гъби и масло ще ви накара да си оближете пръстите.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: