Тиквички с ориз по селски

18/05/2020
"Чудна селска манджа от тиквички с ориз, която винаги сме обичали "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо450
  • Преглеждания за месеца450
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се нарязват на средно големи парчета. Обелен лук се нарязва на ситно, домати се нарязват на кубчета, морков също на кубчета.

В малка тенджерка се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук и моркови за кратко.

Добавя се измит и отцеден ориз, разбърква се колкото да смени цвета си, да стане прозрачен и прибавяме парчета тиквичка, нарязани домати, малко червен пипер и наливаме топла вода.

Температурата на котлона се намалява на 4 степен и оставяме да се готви ястието с ориз до готовност на ориза. Овкусява се със сол на вкус и сваляме от котлона вкусното постно ястие.

Сервираме гозбата Тиквички с ориз по селски, поръсена с нарязан магданоз. Много апетитно селско ястие!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар