ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички с ориз по селски

Тиквички с ориз по селски

Тиквички с ориз по селски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
18/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Чудна селска манджа от тиквички с ориз, която винаги сме обичали"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 средни
  • ориз - 1 к.ч. от 150 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 500 г
  • магданоз
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се нарязват на средно големи парчета. Обелен лук се нарязва на ситно, домати се нарязват на кубчета, морков също на кубчета.

В малка тенджерка се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук и моркови за кратко.

Добавя се измит и отцеден ориз, разбърква се колкото да смени цвета си, да стане прозрачен и прибавяме парчета тиквичка, нарязани домати, малко червен пипер и наливаме топла вода.

Температурата на котлона се намалява на 4 степен и оставяме да се готви ястието с ориз до готовност на ориза. Овкусява се със сол на вкус и сваляме от котлона вкусното постно ястие.

Сервираме гозбата Тиквички с ориз по селски, поръсена с нарязан магданоз. Много апетитно селско ястие!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: