Картофи със сметана на тиган

14/05/2020
"Признаваме, че тази комбинация между картофи и сметана ни е любима "
Приготвяне10 мин.
Готвене17 мин.
Общо27 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • картофи - 3 бр. големи
  • сметана - 300 г готварска
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 клонка
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене на картофите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на кубчета, малко по-големи от тези за картофена мусака. Посолете и разбъркайте.

Махнете външните люспи от чесъна и смачкайте скилидките с длан.

Загрейте обилно количество олио и сложете картофите, а след минута и целите чесънчета, за да пуснат аромат.

Пържете до леко златист цвят, като от време на време разбърквате. Температурата не трябва да е ниска, за да не се разкашкват парченцата, но и не максимално висока, за да не загарят.

Отцедете от мазнината пържени картофи на тиган, отстранете чесъна и върнете в тигана заедно със сметаната и две лъжици бяло вино.

Подправете с мащерка и черен пипер и регулирайте на сол ястието с картофи.

Гответе около 5 минути на слаб огън и поднесете топли Картофи със сметана на тиган.

Невероятно вкусни картофи със сметана, добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар