Пържен агнешки черен дроб

14/05/2020
"Който обича пържен агнешки дроб, за него е тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки черен дроб - 250 г
  • брашно - 250 г
  • олио - 200 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешки черен дроб се почиства от ципите и се слага за няколко минути във фризера, за да стегне. След това се нарязва на филийки около 0.5 см и се измива много добре от кръвта, подсушава се.

След като е подсушена агнешкото месо, се посолява и поръсва с черния пипер, слага се в сито или цедка и се смесва с брашното, изтупва се от излишното брашно и се изпържва в горещо олио.

Сервираме пържения дроб, докато е още топъл.

Пържен агнешки черен дроб е и страхотно бирено мезе.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар