Пухкави козуначени кексчета

12/05/2020
Приготвяне180 мин.
Готвене40 мин.
Общо220 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладко прясно мляко. Добавят се щипка захар и брашно - да стане гъста кашичка. Оставя се за около 15 мин. да се активира маята. Яйцата се разбиват със захарта.

Прибавят се кисело мляко, кората на лимона, ванилията, активираната мая и половината от маслото. Брашното се пресява и се добавя по малко към сместа. Замесва се нелепнещо, меко тесто за козунаци.

Остава се да втаса да удвои обема си. След това се слага на масата и с пръсти се разстила. Намазва се с останалото масло и се сгъва няколко пъти.

Остава се да втаса още веднъж. Като втаса, се късат топчета по 45-50 градуса. Прави се фитил, усуква се и се връзва на възел.

Поставят се всички кексчета в леглата на форми за мъфини и се оставя да втасат 15 мин.

Мажат се мини козунаците с разбит белтък и се посипват с влажна захар. Пекат се на 160 градуса до златисто.

Пухкави козуначени кексчета - за радост на цялото семейство.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар