Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и жълтъците със захарта на пухкав крем. Разтапяме на водна баня шоколада и маслото и ги прибавяме към жълтъчната смес, накрая добавяме пресятото брашно и разбъркваме.
Вземаме купички за класически крем карамел и нарязваме стените с меко масло. После ги поръсваме с какао и изтупваме излишното. Сипваме какаовата смес и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за точно 12 мин.
Щом напълним купичките с шоколадовата смес, имаме два варианта. Единият вариант е да ги печем на момента. Вторият е да ги замразим и когато ни потрябват, вадим от фризера и печем. Дори не е необходимо да ги размразяваме, но времето за печене ще е 15 мин.
Аз поднесох шоколадовото суфле с топка вкусен сладолед.
Шоколадово суфле с течен център - доза щастие!