Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Шоколадово суфле с течен център

Шоколадово суфле с течен център

Шоколадово суфле с течен център2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
4
"Шоколадовото суфле с течен център е вашата доза радост в днешния ден"

Необходими продукти

  • черен шоколад - 100 г
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • масло - 100 г
  • какао - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и жълтъците със захарта на пухкав крем. Разтапяме на водна баня шоколада и маслото и ги прибавяме към жълтъчната смес, накрая добавяме пресятото брашно и разбъркваме.

Вземаме купички за класически крем карамел и нарязваме стените с меко масло. После ги поръсваме с какао и изтупваме излишното. Сипваме какаовата смес и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за точно 12 мин.

Щом напълним купичките с шоколадовата смес, имаме два варианта. Единият вариант е да ги печем на момента. Вторият е да ги замразим и когато ни потрябват, вадим от фризера и печем. Дори не е необходимо да ги размразяваме, но времето за печене ще е 15 мин.

Аз поднесох шоколадовото суфле с топка вкусен сладолед.

Шоколадово суфле с течен център - доза щастие!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: