Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Чесново-орехова разядка

Чесново-орехова разядка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Чесново-орехова разядка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Наслаждаваме се на чесново-ореховата разядка и ви съветваме да направите същото"

Необходими продукти

  • чесън - 1 глава
  • орехи - 200 - 220 г
  • галета - 40 г
  • лимонов сок - 2 с л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол на вкус
  • вода - около 100 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

По традиционен начин тази чеснова разядка може да се приготви ръчно със счукване в хаванче. Предвид наличието на съвременните удобства и технологии, аз използвах уред за фино смилане от типа на нутри блендер. Това спестява време и усилия, а и икономичната разядка се получава по-фина.

Обелете скилидките чесън и отстранете вътрешността с кълнчето от всяка, така няма да ви люти и вкуса става по-мек, не толкова интензивен. Също така за по-мек вкус може да намалите количеството на чесъна в разядката с орехи.

Сложете в бендера всички продукти и пуснете да се смели за 30 секунди. Проверете гъстотата и ако е нужно, си добавете още вода, за да разредите, след това отново пуснете за кратко.

Охладете готовата чесново-орехова разядка и поднесете с хляб по избор.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: