Начин на приготвяне
По традиционен начин тази чеснова разядка може да се приготви ръчно със счукване в хаванче. Предвид наличието на съвременните удобства и технологии, аз използвах уред за фино смилане от типа на нутри блендер. Това спестява време и усилия, а и икономичната разядка се получава по-фина.
Обелете скилидките чесън и отстранете вътрешността с кълнчето от всяка, така няма да ви люти и вкуса става по-мек, не толкова интензивен. Също така за по-мек вкус може да намалите количеството на чесъна в разядката с орехи.
Сложете в бендера всички продукти и пуснете да се смели за 30 секунди. Проверете гъстотата и ако е нужно, си добавете още вода, за да разредите, след това отново пуснете за кратко.
Охладете готовата чесново-орехова разядка и поднесете с хляб по избор.
Добър апетит!